Alfred Tullgren
Conny Malmros
Dagens bolljury: Daniel Nilsson

Rapport:
Seriepremiären för b-laget slutade på bästa vis med en 3 poängare. Att matchen bara innehöll ett mål är en gåta sett till målchanserna men en väldigt ojämn gräsmatta ställde nog till det en aning.

I den 4:e minuten gjorde Conny Malmros matchens enda mål, på passning från Affe. Conny kom fri med målvakten och avslutade på bästa vis, kallt och behärskat, tätt intill målvaktens vänstra stolpe. Då hade vi redan bränt 2 frilägen trots att matchen precis börjat.

Esperöd som enligt egen utsaga kom med sitt A-lag då de inte har premiär förrän nästa helg gav oss en ordentlig match och de var inte helt ofarliga framåt, dock skapade de inte alls så många chanser som vi och vi borde gått till pausvila med minst en 3-0 ledning. Första halvleks bästa spelare var Hannes som gjorde comeback efter sina knäproblem och var lysande på höger mittfält. Även Conny och Affe i anfallet var duktiga och löpte mycket men lite för mycket missade målchanser drar ned betyget.

I pausen var vi nöjda med första halvlek och det var bara att köra på likadant i andra. Esperöd möblerade dock om lite och satte ned sin bästa spelare i backlinjen. Det gjorde att både vi och Esperöd skapade mindre antal chanser i andra halvlek.

Andra halvlek kommer inte gå till historien som någon av våra bättre rent spelmässigt men vi spelade taktiskt och ville framförallt prioritera försvarsspelet och med noll insläppta får vi vara nöjda med det.

Sammanfattningsvis borde vi gjort 5-6 mål sett till chanserna men bollen hade en jäkla förmåga att hoppa till precis när vi skulle avsluta (nu var jag väl snäll, anfallarna?). Vi skapade många chanser framåt, släppte inte till många bakåt och visade en mycket bra inställning. Spelet var kanske inte bländande hela matchen men Esperöd spelade tufft och gjorde det svårt för oss. Extra kul att vi kunde slå ett ”A-lag” utan att själva använda en enda startspelare från fredagens A-lagsmatch. Dessutom saknade vi Mats, Dick, Antonio och Ralle, det visar att vi har bra bredd i truppen.

Tycker att samtliga 13 spelare förtjänar beröm för en väl genomförd match men vill ända passa på att förutom de 3 spelarna som får bollar berömma mittbacksparet Jörgen och Glenn som var väldigt bra matchen igenom.

(Rapporten är skriven av Daniel Nilsson, 21 april 2008)